Скільки разів на місяць треба міняти постіль і скільки комплектів потрібно мати?

Про це ніде не написано, але багато хто знає: існує окремий вид задоволення — ніжитися на свіженьких простирадлах. Постільна білизна щойно після прання і сушки неймовірно приємна на дотик, зовсім не така, як та, на якій спали хоча б один день. 

Вочевидь, одного комплекту замало, навіть якщо сім'я невелика. Тож як часто потрібно змінювати постіль і скільки комплектів треба мати вдома для комфортного користування? Давайте з'ясовувати. 

Як часто треба міняти постільну білизну?

Стандартна постіль складається з кількох предметів. Це простирадло, наволочки і підковдри. Можливо, хтось здивується, але як правило, забруднюються вони з різною швидкісті, отже в ідеалі, прати їх також треба окремо.

Як часто міняти постіль. Прання рекомендовано з такою періодичністю:

  • простирадло — один раз на тиждень;
  • наволочки — один раз на тиждень;
  • підковдри — раз на два тижні;
  • ковдри — раз на місяць;
  • пледи, якими ви користуєтесь — з тією ж періодичністю, що і ковдри;
  • декоративні пледи — раз на рік або рідше.

Від чого це залежить? Найактивніше тіло контактує з простирадлом і наволочками. Тканина поглинає піт та косметичні засоби, які ми наносимо на шкіру та волосся (часто це масла). Підковдра та решта постілі брудняться не так сильно. 

Що ще може вплинути на те, як часто міняти постільну білизну? Наявність домашніх тварин, які сплять з господарями у ліжку — тоді там залишається ще і шерсть. Підвищена пітливість, через цю особливість тканина забруднюються швидше. Людям, що мають схильність до алергії або хворіють на астму також потрібно змінювати постіль частіше — аби запобігти накопиченню пилу в тканині. 

Звички їсти у ліжку, вкладатися на сон не змивши косметику, або відпочинок без спідньої білизни — теж вагомі приводи замислитись про часте прання постільної білизни. 

Що буде, якщо рідко прати постільну білизну?

Нерегулярне прання загрожує утворенням грибків, накопиченням пилу, виникненням або посилення алергічних реакцій, загостренням астми. Навіть абсолютно здорова людина відчуватиме дискомфорт, якщо їй доведеться спати на брудних простирадлах.

Нехтувати комфортом і власним здоров'ям не варто. Прання постільної білизни — проста гігієнічна процедура. Можна виконувати її руками або в пральній машинці. Інформацію про те, як правильно це робити (режим, температура, мийний засіб) виробники вказують на етикетці і в описі товару на сайті. Leglo пропонує постіль із мусліну та вареної бавовни, натуральних тканин з чудовими експлуатаційними характеристиками. Що особливо приємно, вироби не потребують прасування, а це помітно економить час.

Використання піжам частково скоротить потрапляння поту та частинок тіла на постіль, відповідно дозволить продовжити період її використання від прання до прання.
Міняти піжаму набагато простіше ніж постіль)

Скільки постілі треба мати вдома для комфортного використання 

Із питання про те, як часто прати постіль, витікає наступне: а скільки треба мати комплектів постілі вдома, щоб було комфортно?
Припустимо, ви міняєте постільну білизну раз на 7-10 днів. Поки вона переться і сушиться, потрібен аналогічний комплект. Отже, щонайменше — два набори для кожного ліжка. 

Коли зрозумієте, що треба міняти постіль, можете робити це частинами. Не хвилюйтесь, усі кольори в колекціях Leglo чудово комбінуються між собою. А якщо  якийсь елемент зноситься швидше інших, ви зможете докупити його окремо у нас на сайті. 

Тепер, коли відповідь на питання, коли міняти постіль вдома, зрозуміла, дуже просто порахувати, яку кількість комплектів вам треба на місяць.