Чи необхідно прати нову постільну білизну після покупки?

Ми не знаємо, як довго точиться дискусія про те, чи потрібно прати нову постіль. Не здивуємось, якщо вона стара як сам світ. Але точно знаємо відповідь на це питання, і вона однозначна: так. У цій статті ділимося корисною інформацією про перше прання. Читайте матеріал до кінця, якщо хочете знати навіщо і як правильно це робити.

Чи обов'язково прати нову постіль: за і проти 

Давайте поглянемо на ситуацію з двох сторін. Далі коротко наведемо тези тих, хто вважає, що домашнім текстилем можна користуватися прямо з упаковки, а також прихильників ретельного першого прання.

Може, не варто? Що говорять ті, хто не хоче прати нову постіль

Найчастіше можна почути таке:

  • виріб ще не був у вжитку, а значить не міг забруднитися;
  • герметична фабрична упаковка запобігає накопиченню пилу та розмноженню патогенних мікроорганізмів;
  • навіщо чекати, якщо комплект такий гарний і хочеться якомога швидше його протестувати.

З останнім складно сперечатися, особливо якщо йдеться про набори постільної білизни Leglo. Красиві кольори та вишукані текстури вареної бавовни, мусліну неймовірно привабливі, так і хочеться поринути у цю неймовірну текстуру:) Розуміємо, але закликаємо не спішити. Постіль прослужить довго, ви встигнете як слід насолодитися. 

Не посперечаєшся, або чому треба прати постіль перед першим використанням

Коли купуєш бюджетний набір, відповідь очевидна. Щоб знизити ціну, виробники мають на чомусь заощадити: умови виробництва та зберігання, низькоякісні барвники, пакування — якийсь із компонентів обов'язково страждає. Купуючи таку річ, можна запросто отримати алергічну реакцію, подразнення шкіри та навіть сліди барвника на тілі й обличчі. 


А як бути з постільною білизною преміальної якості? Leglo обирає кращі матеріали, абсолютно безпечні барвники та контролює усі виробничі процеси. То чи обов'язково прати нову постіль? Так. І ось чому:

  • незалежно від того, як відбувається виготовлення та пакування: на великому заводі чи у маленькій майстерні — навіть найсучасніше обладнання не є стерильним;
  • натуральні тканини, приємні до тіла, але подобаються вони не тільки людям, пил і мікроорганізми теж у захваті від цього середовища;
  • упаковка не є герметичною тому, імовірно, під час транспортування або зберігання — через отвір проникне пил;
  • Ми пропонуємо обмін та повернення протягом 30 днів, навіть після прання, тож вам нічого боятись, навпаки — перше прання гарний спосіб запевнитись в якості. (дотримуйтесь рекомендованих умов прання та сушки)

Іншими словами, прання постільних комплектів перед першим використанням — звичайна гігієнічна процедура. Те саме треба робити з натільною білизною, піжамами, домашнім одягом та іншими речами. А от від прасування можна запросто відмовитися, і варена бавовна, і муслін мають класний вигляд без нього. 

Зверніть увагу! Комплекти для маленьких діток перуть і прасують обов'язково.

Сподіваємось, питання про те, чому необхідно прати постіль після покупки, більше не виникне. У такий простий спосіб ми прибираємо з тканини пил, бактерії, хімічні речовини та робимо її тактильно приємною. Тепер поговоримо про те, як правильно це робити. 

Правила першого прання постільної білизни 

На сторінках кожного товару, вказана детальна інформація про тканину та правила догляду за нею. Крім сайту, цю інформацію ви обов’язково знайдете на листівці про догляд прикладеній до кожного замовлення.

Ми з'ясували чому треба прати постіль перед першим використанням. Переходимо до практичних порад. Від звичайного прання перше нічим не відрізняється, обирати спеціальні програми, підвищувати температуру чи довго замовчувати вироби не потрібно.

Як прати постіль з вареної бавовни?

Тканина проходить попередню обробку — її в прямому сенсі варять в окропі із додаванням вулканічних порід. Це розпушує волокна, а разом із тим робить їх міцними та надає готовим виробам приємної текстури. 

Як прати бавовняну постіль перед першим використанням?

  • обрати режим «делікатне прання» або «ручне прання»;
  • встановити мінімальну температуру води — 30°;
  • обрати будь-який пральний порошок або рідкий гель, що не містить агресивних компонентів;
  • кондиціонер у пральну машину додавати не потрібно, через нього тканина може пожовтіти;
  • відбілювач заборонений;
  • сушильною машиною краще не користуватися, білизна висушена природним способом служить довше.

Складнощі при догляді за таким текстилем не виникають.

Як доглядати за постіллю з мусліну?

Чи існують якісь особливості першого прання ніжного комплекту з мусліну? У цьому випадку також достатньо дотримуватись загальних рекомендацій:

  • температура прання повинна бути мінімальною: 30°с - 40°с;
  • мийний засіб — без агресивних компонентів, можна використовувати і порошок, і гель;
  • режим прання — «делікатний», «ручний»;
  • користуватися кондиціонером та відбілювачем не потрібно, вони можуть пошкодити ніжну тканину;
  • сушити природним способом, а не в сушильній машині. 

Ні муслін, ні варену бавовну прасувати не потрібно. 

А як щодо інших тканин? 

Чи обов'язково прати нову постіль з льону та як це робити? Натуральні волокна доволі міцні, тож не потребують особливого догляду. Правила ті самі: руками або в пральній машині, на невисоких температурах, без агресивних засобів. ПАВи, фосфати, фталати, сульфати, хлор мають не найкращий вплив не тільки на тканину, а і на організм людини. Ми не будемо заглиблюватися в тему вибору пральних порошків і гелів. Але якщо купуєте якісну постіль, подбайте про відповідні засоби догляду. 

Кондиціонером користуватися також не рекомендовано. Засіб потрібен в першу чергу для того, аби усунути неприємний запах і зробити тканину м'якшою. Варена бавовна і муслін м'які самі по собі, тож такої потреби не виникає. За потреби магазинний засіб можна замінити натуральним (сіллю або содою).